Spółka „Frigo Klasa” powstała w 2013 roku jako część grupy „Klasa”.
Produkcja wyrobów mrożonych pozwoliła na ugruntowanie pozycji na rynku i otworzyła drogę na dalszy, ekspansywny rozwój w dziedzinie żywności liofilizowanej.
Pozyskane fundusze unijne umożliwiły uruchomienie sektora liofilizacji owoców, warzyw i zióła wkrótce również grzybów.
W chwili obecnej produkujemy powyżej 100 ton liofilizowanych wyrobów rocznie, ale sukcesywnie powiększamy nasz park maszynowy i dzięki kolejnym projektom inwestycyjnym już w przyszłym roku uruchomimy następne maszyny liofilizujące.
Nowoczesne zaplecze technologiczne, wysoki poziom organizacji pracy i bardzo dobra baza surowcowa pozwala na zapewnienie najwyższej jakości oferowanych produktów. Wdrożone procedury, standardy oraz dokładna selekcja na każdym etapie wytwarzania z pewnością zaspokoi najbardziej wymagających klientów.
Posiadamy wdrożony system HACCP oraz certyfikaty: ECO, BRC oraz KOSHER.
Tworzymy młody, kreatywny i dynamicznie rozwijający się zespół, który z przyjemnością doradzi i wesprze w wyborze najlepszych produktów liofilizowanych.
Podążamy za nowoczesnymi trendami na rynku europejskim i światowym, dlatego też podejmiemy się przygotowania dla Państwa niemal każdego produktu liofilizowanego w określonej frakcji i najwyższej jakości.
Serdecznie zapraszamy do współpracy firmy poszukujące najwyższej jakości żywności liofilizowanej.
Zachęcamy do zapoznania się z całą gamą naszych wyrobów liofilizowanych.